Sajoer assem

    Sajoer assem

    3keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een vegetarische Indonesische soep. Voor 4 personen.

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 theelepel zout
    • 10 gr trassi
    • 2 groene lomboks
    • assem water
    • 1 rode ui
    • 1 witte ui (fijngehakt)
    • 1 el suiker
    • 3 eetlepels zonnebloemolie
    • 100 gr katjang (ongezouten pinda's)
    • 1/2 witte kool (gesneden)
    • 250 gr sperzieboontjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Maak de boemboe door zout, trassi, lomboks, assem, rode en witte ui en suiker fijn te stampen/wrijven in een vijzel. Zet opzij.
    2. Doe 1 liter water in een pan en breng aan de kook. Voeg vervolgens de groenten toe, eerst de sperziebonen 10 minuten laten koken, dan de kool erbij, nog 5 minuten koken. Giet de groenten af, maar vang het groentenvocht op.
    3. Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een grote wok of koekenpan op hoog vuur, bak hierin het kruidenmengsel (boemboe), blijven omscheppen. Voeg 1 flinke scheut water erbij (uit de pan van de groenten).
    4. Voeg de boemboe en pinda's toe aan de groenten en laat dit 10 minuten koken. Serveer met rijst en kroepoek.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren