Varkensrollade uit de oven

    Varkensrollade uit de oven

    5keer bewaard
    1uur25min


    61 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige manier om varkensrollade klaar te maken in de oven met tijm en rozemarijn.

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 varkensrollade
    • 6 teentjes knoflook (in kleine stukjes)
    • zout (naar smaak)
    • peper
    • 1 eetlepel tijm
    • 1 eetlepel rozemarijn
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Bestrooi de varkensrollade met knoflook, peper, zout, tijm en rozemarijn. Leg de rollade in een ingevette ovenschaal of braadslee en braad de rollade in de voorverwarmde oven gaar en bruin. Ongeveer 30 minuten + 20 minuten per pond. Zet de oven na 30 minuten iets lager naar 180°C. Een rollade van 1 kilo is klaar in ongeveer 1 uur en 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    21

    1 1/2 uur in de oven dan gaat hij wel ietwat aanbranden, heb meerdere keren water in de braadslee gedaan. Afdekken is ook zeker een optie. - 26 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren