Inloggen Aanmelden

Varkensrollade uit de oven

  • 1beoordeling
  • 4keer bewaard
  • 1uur25min

Een eenvoudige manier om varkensrollade klaar te maken in de oven met tijm en rozemarijn.

KeesK Zuid-Holland, Nederland

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 1 varkensrollade
  • 6 teentjes knoflook (in kleine stukjes)
  • zout (naar smaak)
  • peper
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • olijfolie

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur25min 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bestrooi de varkensrollade met knoflook, peper, zout, tijm en rozemarijn. Leg de rollade in een ingevette ovenschaal of braadslee en braad de rollade in de voorverwarmde oven gaar en bruin. Ongeveer 30 minuten + 20 minuten per pond. Zet de oven na 30 minuten iets lager naar 180°C. Een rollade van 1 kilo is klaar in ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

berts
van
10

1 1/2 uur in de oven dan gaat hij wel ietwat aanbranden, heb meerdere keren water in de braadslee gedaan. Afdekken is ook zeker een optie. - 26 dec 2012

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Rollade
Rollade (25)
Vlees
Vlees (3257)