Loempia

    Loempia

    4keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een zelfgemaakte loempia gevuld met tahoe, uitgebakken spekjes en taugé. Dit recept is voor 8 loempia's.

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 loempia's

    • 1 rode ui
    • 2 witte uien
    • 500 gr tahoe, in kleine stukjes
    • 1 prei, klein gesneden
    • 1 winterwortel, klein gesneden
    • snufje zout
    • 200 gr taugé
    • 300 gr gebakken spekjes
    • 8 loempiavellen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit een koekenpan met olie op hoog vuur. Bak hierin de ui, tahoe, prei en wortel. Bestrooi met wat zout en voeg als laatste de taugé toe.
    2. Haal van het vuur en roer de gebakken spekjes door de vulling.
    3. Vul een loempiavel met een deel van de vulling en vouw deze tot een envelopje. Frituur de loempia's in hete olie (180°C) tot ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren