Spek en peren

    Spek en peren

    1keer bewaard
    4uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Stoofpeertjes met gekookte hamschijf en groene kool. Lekker met gekookte aardappelen.

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 6 stoofperen per persoon (bijv. Gieser Wildeman)
    • 1 groene kool (hele bladen)
    • 1 kilo hamschijven (gepekeld)
    • 400 gr aardappelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur20min 

    1. Breng de peren in een grote pan met ruim water aan de kook en laat 2 uur koken.
    2. Voeg na 2 uur het vlees toe. Zodra het water weer kookt, zet je het vuur laag. Laat nog 2 uur koken, maar voeg 1 uur voor het einde van de kooktijd alle kool erbij en laat verder sudderen.
    3. Breng 45 minuten voor het einde van de kooktijd een pan met ruim water met de aardappelen aan de kook en kook tot ze gaar zijn.
    4. Serveer het gerecht in een pan, in lagen. Vlees onder op, peren er boven, en dan de kool. Serveer met de aardappelen, met grove dijonmosterd en eventueel jus van sudderlappen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren