Zachte rode kool

    Zachte rode kool

    4keer bewaard
    1uur30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke groente voor een koude winteravond bij voorkeur opgediend met draadjesvlees.

    Lotje New York, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 rood kooltje
    • 1 appel
    • 1 uitje
    • 3 kruidnagelen
    • 2 laurierblaadjes
    • 1 handje havermout om het zacht te maken
    • 1 snufje zout
    • 1 snufje peper
    • 1 snufje kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Rode kool, uitje en appel fijn snijden en rode kool met een laagje water op het vuur zetten en aan de kook brengen.
    2. Uitje aanbraden met peper, zout, kruidnagelen en laurierblaadjes.
    3. Rode kool laag laten pruttelen en uitje met de kruiden toevoegen.
    4. Na ongeveer een half uur de stukjes appel toevoegen en de laatste minuten een handje havermout doorroeren.
    5. Wanneer de rode kool op de schotel ligt, kun je er een snufje kaneel over strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren