Mexicaanse maaltijdsalade met kip

    Mexicaanse maaltijdsalade met kip

    39keer bewaard
    1uur


    32 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijke salade voor het weekend of een zomerse dag. IJsbergsla met tomaat, avocado en maïs, geserveerd met gegrilde kip en zure room.

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 kipfilet
    • olijfolie
    • 1/2 ui, in dunne reepjes
    • 1 paprika, in dunne reepjes
    • fajitakruiden (of komijn, peper en zout)
    • halve krop ijsbergsla, in fijne reepjes gesneden
    • half bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
    • 1/2 blikje maïs
    • 50 gr geraspte kaas
    • 1 avocado, geschild en in partjes
    • 2 flinke eetlepels zure room
    • 2 handjes tortillachips

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min marineren  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng 2 eetlepels olijfolie met wat van de fajitakruiden (of komijn, peper en zout naar smaak) en marineer de kipfilet hierin, ongeveer 30 minuten of langer. Gril de kipfilet op de barbecue of bak gaar in een koekenpan. Snij in dunne plakjes.
    2. Bak de ui en paprika in een koekenpan met een beetje olijfolie op hoog vuur even aan tot de ui zacht wordt. Bestrooi met fajitakruiden naar smaak.
    3. Doe de gesneden ijsbergsla in een kom en voeg het gebakken ui/paprikamengsel toe, evenals de cherrytomaatjes, maïs en geraspte kaas. Meng goed door elkaar. Verkruimel de tortillachips en meng deze als laatste door de salade.
    4. Schep de salade op twee borden en serveer met de plakjes kip, avocado en een lepel zure room.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Toppertje. Kip op de BBQ gedaan, daarna nog even in de koekenpan. Snel, makkelijk en heerlijk! - 02 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren