Zalm met kruiden uit de oven

    Zalm met kruiden uit de oven

    49keer bewaard
    1uur


    542 personen hebben dit gemaakt

    Een niet te mislukken recept voor zalm uit de oven. Makkelijk om te maken en heerlijk van smaak. Als je niet zo van dille houdt, kun je ook andere verse kruiden gebruiken, of misschien zelfs een mengsel van dille, peterselie en lente-ui.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 30 gr verse dille, gehakt
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel honing
    • 1 citroen, uitgeperst
    • 1 theelepel gemalen koriander
    • 2 tot 3 teentjes knoflook, uitgeperst
    • zout en zwarte peper naar smaak
    • 1 stuk (1 kilo) zalmfilet

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min marineren  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng de gehakte dille, olijfolie, honing, citroensap, koriander, knoflook, zout en peper.
    2. Spoel de zalmfilet af en dep droog met keukenpapier. Leg met de huidzijde naar beneden op een groot stuk plastic huishoudfolie. Bedek met het dille-mengsel. Wikkel het huishoudfolie goed om de zalm en laat 30 minuten marineren.
    3. Verwarm de oven voor op 220°C.
    4. Verwijder het huishoudfolie en leg de zalm met de marinade met de huid naar beneden op een bakplaat. Bak 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de zalm makkelijk met een vork te breken is.

    Video

    Zalm met kruiden uit de oven
    Zalm met kruiden uit de oven

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Heerlijk, met pad thai - 12 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren