Bloemkoolsoep met verse kruiden

    Bloemkoolsoep met verse kruiden

    1keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    De smaak van blauwe kaas, bloemkool en verse kruiden gaan heel goed samen. Dit is een lekker soepje!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 personen

    • 1 eetlepel boter
    • 1 ui versnipperd
    • 400 gr bloemkool, in kleine roosjes snijden
    • 600 ml kippenbouillon of runderbouillon
    • 1 takje tijm
    • 1 takje peterselie
    • 1 eetlepel maïzena
    • 200 ml melk
    • 3 eetlepels gehakte peterselie
    • 100 gr blauwe kaas (bijv. blue stilton), verbrokkeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

      Bereidingswijze

    1. Zet een koekenpan op hoog vuur, smelt hierin de boter, en bak de ui glazig. Voeg de bloemkool, bouillon, tijm en peterselie toe, en breng dit aan de kook. Laat ong. 15 minuten koken onder af en toe roeren.
    2. Haal de peterselie en de tijm uit de pan, en pureer de soep met een staafmixer of pureer het in een blender (doe de blender niet te vol). Pak een kopje en schenk hierin de melk en voeg de maïzena erbij. Klop tot een papje, en roer daarna door de soep. Laat de soep nog een paar minuten koken. Zet het vuur uit, en voeg de stukjes blauwe kaas toe. Roer goed door de soep en breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer met wat peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren