Spinaziesalade met spekjes

    Spinaziesalade met spekjes

    4keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik had zin in een salade met stukjes knapperig spek en toen heb ik deze salade bedacht. Je kunt ook olijfolie toevoegen als de balsamicoazijn iets te scherp smaakt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr verse bladspinazie
    • 1 bakje (125 gr) spekblokjes
    • 2 eetlepels balsamico, of naar smaak
    • 100 gr blauwe kaas, verkruimeld
    • 50 gr pijnboompitten, licht gebakken in olie of bakvet
    • 100 gr croutons

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Was de spinazie in een vergiet in de gootsteen en laat goed uitlekken. Bak de spinazie in een koekenpan met een beetje olie, ong. 8 minuten. Bak de pijnboompitten in het spekvet goudbruin. Je kunt ook later wat van het spekvet in de salade gebruiken, maar dit is optioneel.
    2. Pak een serveerkom en doe hierin 2 eetlepels balsamico. Doe daarna de spinazie, spekblokjes, verkruimelde blauwe kaas, pijnboompitten en croutons in de kom en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren