Pesto al tonno (tonijnpesto)

    Pesto al tonno (tonijnpesto)

    33keer bewaard
    30min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Tijdens een workshop italiaans koken gemaakt en de kom waar het in zat werd tot de bodem 'uitgelikt' met brood. Laatst gemaakt voor een wijnproeverij met collega's en wederom succes. Ook bij de niet echte visliefhebber. Omdat het een hapje/bijgerecht is, was het voldoende voor een groep tussen 15-20 personen.

    Ada Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 20 porties, ± 600 ml (serveer)kom nodig

    • 150 gram tonijn (in blik, dan op water)
    • 8 stuks ansjovis
    • 3 eetlepels kappertjes
    • 8 eetlepels mayonaise
    • 1 spaanse peper (ong. 10 cm groot)
    • ¼ theelepel gemalen peper (uit molen)
    • 2 theelepels zilveruitjes (zoetzuur)
    • ½ rode ui
    • 4 eetlepel gehakte peterselie (garnering, naar wens)
    • voldoende geroosterd brood, stokbrood

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snij de ansjovis, ui en peper, zilveruitjes en kappertjes fijn (voor gemak kan het ook in de molen van de staafmixer maar houd het redelijk grof)
    2. De (uitgelekte) tonijn los maken met een vork, zodat het makkelijker mengt. verwijder evt. graadjes die je nog ziet. Omdat een blikje (op waterbasis) vaak 135 gr bevat, heb ik zelf bedacht om 2 blikjes te doen. Wat niks ten nadele is aan het recept.
    3. Doe stap 1 en 2 nu samen in een kom met 8 eetlepels mayonaise en meng dit tot een homogeen geheel. De pesto/saus is dan klaar.
    4. Serveer de pesto op geroosterd brood. Op stokbrood kan ook. Je kunt het garneren met de peterselie.

    Tip

    Lekker hapje bij een glas (rode) wijn, bij BBQ of feestje...en gegarandeerd succes :)

    Tip

    bovenstaande ingredientenlijst is officieel recept, mijn inbreng zie je in stap 1 en 2 van het recept. Maar pas het aan naar je eigen gevoel ;)

    Tip

    Met dank aan GiGi's Groningen

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Ada
    van
    0

    smullen - 13 jul 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren