Dendeng ragi

    Dendeng ragi

    4keer bewaard
    3uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept met rundvlees en geraspte kokos kan goed worden geserveerd bij een Indonesische rijsttafel.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr rundvlees, in blokjes gesneden
    • 1 scheutje olie
    • 2 theelepels ui, gesnipperd
    • 1 theelepel ketoembar
    • 1/2 theelepel djinten (komijnzaad)
    • 2 theelepels sambal oelek
    • 1 theelepel assemwater
    • 1 stukje sereh (citroengras)
    • 1 lombok (of meer naar smaak)
    • 1 theelepel laos, of naar smaak
    • 1 stukje trassi (garnalenpasta), naar smaak
    • 1/2 theelepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 2 kemirinoten
    • 200 gr geraspte klapper (kokosnoot)
    • 10 petehboontjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur 

    1. Kook de blokjes rundvlees eerst in een grote pan met water, ong. 2,5 uur. Doe wat olie in een wadjan of wok en bak het vlees even aan. Haal het vlees uit de pan en zet opzij. Doe alle fijngesneden kruiden bij elkaar (ui, ketoembar, djinten, sambal, assemwater, sereh, lombok, laso, trassi, suiker, zout, en kemirinoten) en meng deze kruiden samen met het vlees.
    2. Bak het vlees in een wadjan of wok gaar in wat olie, en voeg de geraspte klapper erbij. Voeg ook de boontjes toe, en bak totdat de bonen gaar zijn en de klapper lichtbruin is geworden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren