Atjar tjampoer (zuur)

    Atjar tjampoer (zuur)

    5keer bewaard
    7dagen20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Atjar tjampoer; lekker om bij een Indonesische maaltijd te serveren, bijv bij nasi. Het duurt een week om dit gerecht te maken.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 pot

    • 500 gr verschillende groenten heel fijnsnijden, zoals
    • taugé
    • witte kool
    • worteltjes
    • bloemkool
    • komkommer (zonder zaadlijsten)
    • 2 theelepels djahé (gemalen, gedroogde gemberwortel)
    • 1 eetlepel koenjit (gemalen kurkuma)
    • 1 eetlepel mosterdpoeder
    • 1 snufje zout, naar smaak
    • 1 eetlepel olie
    • 475 ml azijn
    • 1 eetlepel suiker
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 lomboks, heel fijngesneden
    • 2 kemirinoten, fijnhakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 7dagen pekelen  ›  Klaar in:7dagen20min 

    1. Snij eerst alle groenten heel fijn. Zet een pan met een beetje water op en meng hierin de djahé, koenjit, mosterdpoeder, zout, olie, azijn, suiker en knoflook. Voeg de fijngesneden groenten, lombok en kemirinoten toe, en laat ong. 10 minuten koken.
    2. Atjar laten afkoelen en in een weckpot of stopfles bewaren. Het is na een week klaar om te gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren