Mexicaanse broodpudding

    Mexicaanse broodpudding

    7keer bewaard
    55min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Mijn moeder bereidde dit gerecht ieder jaar met kerst in Mexico. De walnoten geven de broodpudding een verrukkelijke textuur.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 450 ml water
    • 10 stokjes kaneel
    • 400 gr kristalsuiker
    • 1 wit brood
    • 30 gr boter
    • 150 gr gele rozijnen
    • 1 blik (227 gr) ananasstukjes, uitgelekt
    • 100 gr milde cheddarkaas
    • 75 gr gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Water, kaneel en suiker in een pan aan de kook brengen en ong. 15 minuten zachtjes laten koken. Opzij zetten.
    3. Brood roosteren en elke snee aan 1 kant met boter besmeren. De sneetjes enkellaags over de bodem van een grote ovenschaal verdelen. Rozijnen, noten en ananas erover verdelen. Kaas in plakjes schaven en erover leggen. Herhaal deze lagen tot al het boord is gebruikt, maar zorg dat er voldoende kaas overblijft voor de bovenkant. De kaneelsiroop erover schenken en de schaal in de oven schuiven.
    4. 30 minuten in de oven bakken. Uit de oven halen en minstens 15 minuten laten afkoelen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Hoe eindig in de broodpudding, met brood of het ananas-rozijnen mengsel ? Ik vind het niet echt pudding ? Kan dat, het is zo droog en krokant ? - 21 aug 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren