Stamppot van snijbonen en Leidse kaas

    Stamppot van snijbonen en Leidse kaas

    2keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht is niet geheel vegetarisch, maar als je een groentebouillontablet gebruikt (i.p.v. kip) wel. Ik maak deze makkelijke en smaakvolle stamppot regelmatig. Eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 750 gr kruimige aardappels
    • 1 kippenbouillontablet
    • 500 gr panklare snijbonen
    • 1 gehakte ui
    • 100 gr belegen Leidse kaas, in blokjes
    • melk, naar smaak
    • margarine, naar smaak
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

      Bereidingswijze

    1. Kook de aardappels met het bouillonblokje, ong. 20 minuten. Blancheer de snijbonen, ong. 8 minuten. Giet snijbonen en aardappelen af en laat vervolgens uitlekken.
    2. Fruit de ui en voeg daarna de snijbonen toe. Stamp de aardappelen met de melk en boter tot puree. Roer de kaas en bonen door de puree. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren