Tropische kokoscake

    Tropische kokoscake

    2keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    De kokos geeft deze cake een tropisch tintje. Smaakt erg goed bij een kopje thee of koffie. Smakelijk!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • Taart
    • 250 gr suiker
    • 100 gr zachte roomboter
    • 3 eieren
    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 3 theelepels bakpoeder
    • 200 ml melk
    • Glazuur
    • 125 gr roomboter
    • 100 gr geraspte kokos
    • 450 gr bruine basterdsuiker
    • 50 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

      Bereidingswijze

    1. Vet een cakevorm in met boter en verwarm een heteluchtoven voor op 200°C.
    2. Mix de suiker, 100 gr boter en eieren goed door elkaar. Pak een kom en meng de bloem, vanillesuiker en bakpoeder. Voeg om en om het bloemmengsel en 200 ml melk toe aan het suikermengsel. Mix goed door elkaar en schenk het beslag in de ingevette cakevorm. Bak de taart 20 minuten in de oven.
    3. Pak een steelpan en verwarm 125 gr roomboter, kokosrasp, bruine basterdsuiker, en 50 ml melk. Haal de cake uit de oven. Laat de cake in de vorm zitten. Breng de saus kort aan de kook en giet de saus daarna over de cake. Bak de cake nog 5 minuten in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    SaraMaes
    van
    2

    Goed idee maar dat glazuur werkt toch niet bij mijn cake, word niet hard en blijft plat, bij het uit de vorm halen van de cake viel het er in brokjes vanaf. Hoe dik doe jij het glazuur erop?? - 30 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren