Limoncello cheesecake

    Limoncello cheesecake

    6keer bewaard
    3uur20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een variatie op mijn originele cheesecakerecept. Nadat de taart klaar is, kun je de taart nog met vers fruit beleggen en bestrooien met poedersuiker.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cheesecake

    • Bodem
    • 50 gr boter
    • 8 volkoren biscuits
    • Roomlaag
    • 600 gr roomkaas
    • 3 eetlepels limoncello
    • 1 eetlepel citroenrasp
    • 180 gr suiker
    • 10 gr vanillesuiker
    • 2 eieren
    • 5 eetlepels slagroom
    • 2 eetlepels citroensap
    • Toplaag
    • 90 gr suiker
    • 2 eetlepels maïzena
    • 120 ml water
    • 4 eetlepels limoncello
    • 1 eigeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 2uur afkoelen  ›  Klaar in:3uur20min 

      Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180°C (een hetelucht oven op 160°C). Vet een taartvorm in met boter.
    2. Smelt de boter en verkruimel de biscuits. Meng de boter en de biscuitkruimels en druk het op de bodem van de ingevette vorm. Bak de bodem ong. 5 minuten en laat daarna afkoelen.
    3. Verlaag de oventemperatuur naar 150°C (hetelucht op 130°C). Mix alle ingrediënten (behalve de ingrediënten voor de toplaag), tot een luchtige massa. Schep in de vorm en bak ong. 50 minuten. Haal de cheesecake uit de oven en laat afkoelen.
    4. Verhoog de oventemperatuur tot 200°C (180°C voor een heteluchtoven). Meng de 90 gr suiker en maïzena in een kleine pan. Verwarm terwijl je blijft roeren. Voeg langzaam water en limoncello toe. Laat even koken tot ingedikt. Voeg dan eigeel toe, en roer tot ingedikt. Laat glazuur iets afkoelen en daarna over de afgekoelde taart smeren. Laat afkoelen en zet het nog ca. 2 uur in de koelkast.
    5. Serveer met fruit en eventueel poedersuiker.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren