Wentelteefje met banaan en bosbessen

    Wentelteefje met banaan en bosbessen

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    Maak dit als eerste!

    Als ik dit gerecht maak, maak ik de combinatie 'banaan met bosbes' of 'aardbei met banaan'. Het is maar net waar je zin in hebt of wat er in de aanbieding is.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • handjevol fruit (bosbes of aardbei), prak fijn
    • 1/2 geprakte banaan
    • 2 eieren
    • 1 eetlepel suiker of honing, of meer naar smaak
    • roomboter
    • 2 niet al te dikke sneetjes witbrood
    • 1 theelepel poedersuiker, of naar smaak
    • 1 eetlepel crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Prak het fruit samen in een kom.
    2. Klop de eieren in een kom met een paar eetlepels suiker; haal de sneetjes brood door het mengsel zodat aan beide kanten een gelijkmatig laagje zit. Laat de boterhamen uitlekken en smeer 3/4 van het fruitmengsel op een van de sneetjes, waarbij je een randje van de boterham vrijlaat. Leg de andere boterham erop en druk ze op elkaar. Door het ei blijft het fruit goed plakken.
    3. Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sandwich nu aan beide kanten goudbruin en druk er stevig op, zodat het fruit in het brood wordt geperst. Als je sandwich mooi goudbruin en licht krokant is, bestrooi je hem met een klodder crème fraîche gemengd met een eetlepel poedersuiker en een schepje van het overgebleven fruit. Bestrooi eventueel nog met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren