Mexicaanse ontbijtsalsa

    Mexicaanse ontbijtsalsa

    1keer bewaard
    15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Voor een ontbijt of lunch met Mexicaans tintje. Probeer deze heerlijke salsa eens met gebakken aardappeltjes en eieren.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 9 plakken spek
    • 1/2 ui, versnipperd
    • 1 verse jalapeñopeper, ontlijst en fijngesneden
    • 1 verse tomaat, fijngehakt
    • 100 gr passata

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Spek in een grote, diepe koekenpan op matig heet vuur gelijkmatig bruin bakken.
    2. Uit de pan nemen en op een stuk keukenpapier laten uitlekken. Het vet uit de pan schenken; een dun laagje erin laten.
    3. Ui, tomaat en chilipeper in ong. 3 minuten zacht sauteren.
    4. Spek in blokjes snijden en aan de pan toevoegen. Passata erdoor roeren en onder voortdurend roeren warm laten worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren