Mosterdsoep met tuinkers

    Mosterdsoep met tuinkers

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Geniet ook van dit lekkere kopje mosterdsoep. Serveer met wat stokbrood en kruidenboter en eventueel een salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 gr boter
    • 25 gr bloem
    • ¾ liter water
    • 1 ½ groentebouillontablet
    • 1 ei, gesplitst
    • 2 ½ eetlepel Franse mosterd
    • 125 ml slagroom
    • 1 ½ eetlepel gembersiroop
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 bakje tuinkers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een pan de boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje ¾ liter water toevoegen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Blijven roeren tot het een lichtgebonden soep is.
    2. Het ei splitsen (het eiwit wordt niet gebruikt). In een kom de dooier met de mosterd losroeren. Slagroom en gembersiroop erdoor roeren. Al roerende roommengsel aan de soep toevoegen. Blijven roeren tot het een gebonden soep is. Op smaak brengen met zout en peper. Tuinkers erboven van bedje knippen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren