Preitaart

    Preitaart

    3keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    Het mooie aan hartige taarten is dat je nog extra ingrediënten kan toevoegen. Als je nog een restje geraspte kaas hebt, of wat broccoli, kun je dat ook toevoegen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
    • 2 eieren
    • 500 gram gesneden prei
    • 2 theelepels kerriepoeder
    • peper en zout, naar smaak
    • 150 gram ontbijtspek
    • 125 ml slagroom
    • 2 eetlepels (zonnebloem)olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 225°C.
    2. Verdeel de plakjes bladerdeeg over de ingevette ronde bakvorm. Prik er wat gaatjes in met een vork en zorg voor een opstaand randje van ca. 2 cm. Kluts de 2 eieren in een kom en voeg daarna de slagroom toe. Doe er naar smaak een beetje zout en peper bij.
    3. Snijd het ontbijtspek in kleine stukjes en bak deze in de olie in een hapjespan. Voeg de prei en de kerriepoeder toe en bak het geheel tot de prei zacht wordt.
    4. Verdeel de prei over het bladerdeeg. Giet de eieren met de slagroom hierover en bak de taart in ca. 40 minuten gaar.

    Tip:

    I.p.v. de bakvorm invetten, kan je ook bakpapier gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren