Mosselschotel met rijst

    Mosselschotel met rijst

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    Deze ovenschotel met mosselen en rijst in een romige witte wijn saus is erg leuk om voor vrienden te maken als ze komen eten.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gram rijst
    • zout
    • 500 gram gesneden prei
    • 50 gram boter of margarine
    • 50 gram bloem
    • 500 ml visbouillon
    • 75 ml witte wijn
    • 1 bekertje van 125 ml crème fraîche
    • 500 gram gekookte mosselen (zonder schelp)
    • 50 gram geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Kook de rijst even kort voor, ong. 6 minuten. Giet daarna af. Beboter de ovenschaal, doe de rijst en de prei hierin. Smelt de boter, doe de bloem erdoor, voeg hier 200 ml bouillon bij, goed roeren en aan de kook brengen. Daarna beetje bij beetje de overige bouillon erbij doen. De saus glad roeren, en doe daarna de witte wijn en de crème fraîche erdoor. Verdeel de mosselen over de rijst, doe de saus en de geraspte kaas erover.
    3. Bak het gerecht in ca. 20 minuten in de oven gaar, evt. in combinatie met de magnetron.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren