Tarte flambée met spek en uien

    Tarte flambée met spek en uien

    6keer bewaard
    1uur30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een klassiek recept uit de Elzas. Wordt tegenwoordig in veel restaurants aangeboden. De hoeveelheden zijn genoeg voor een snack voor 4 personen, of een lunch voor 2. Lekker met sla.

    Zurich, Zwitserland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 gram bloem
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 80 ml water
    • 1/2 theelepel zout
    • 125 gr zure room
    • 100 gram gerookt spek, fijn gesneden (fijner dan op de foto)
    • 40 gram geraspte kaas, bijvoorbeeld Gruyère
    • 1/2 uit, in heel dunne ringen gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Meel, olie, water en zout mengen, kneden, in folie inpakken, minstens een uur in de koelkast laten liggen. Deeg in vier bolletjes verdelen.
    2. Oven voorverwarmen op 260°C, onderhitte.
    3. Deeg heel dun uitrollen. Ik gebruik de pastamachine, van stand 7 tot stand 2, stand 1 is te dun.
    4. Een lepel zure room over het deeg verdelen, kaas erover strooien.
    5. Uien over de tarte verdelen.
    6. Spek gelijkmatig verdelen.
    7. Deeg op bakpapier onder in de oven.
    8. Ongeveer tien minuten bakken. De tarte is klaar wanneer de eerste randjes een beetje te donker worden. Serveren met sla.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    PatriciaVanKlaverenRaaijmakers
    0

    ongeveer 25 jaar geleden voor de eerste keer in een restaurant in een dorpje vlakbij Strassbourg gegeten. We waren helemaal verrukt ervan! Dit recept komt wel heel goed in de buurt!! Dank! - 08 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren