Risotto Milanese superzafferanato

    Risotto Milanese superzafferanato

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik gebruik de dubbele hoeveelheid saffraan, voor een intensievere smaak. Ook de kleur is een troef, naast bijvoorbeeld spinazie of tomaten uit de oven.

    Zurich, Zwitserland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • scheut olijfolie
    • 1 kleine ui, gesnipperd
    • 1 kop risottorijst (het heeft geen zin om dit gerecht met langkorrelige droogkokende rijst te maken)
    • 1 kop witte wijn en 3 koppen kippenbouillon
    • 0,2 gram gemalen saffraan
    • 70 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
    • 40 gram boter
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Bak de ui in de olie tot die net kleur begint aan te nemen.
    2. Bak de rijst een minuut mee, tot die glazig wordt.
    3. Voeg 2 koppen bouillon en de witte wijn toe.
    4. Voeg de saffraan toe.
    5. Ongeveer 25 minuten op heel laag vuur sudderen, hopelijk heeft u een electrische kookplaat. Rijst mag niet te gaar worden. Indien nodig bouillon en zo nodig water toevoegen, de risotto moet op het bord nog net vloeibaar zijn.
    6. Kaas en boter toevoegen, verse peper en weinig zout toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren