Feestelijk toetje

    Feestelijk toetje

    1keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een feestelijk, kleurrijk en licht dessert voor 4 personen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 blaadjes witte gelatine
    • 1 1/2 eetlepel witte basterdsuiker
    • 8 1/2 eetlepel bessenjenever (rood) of Blue Curacao (blauw dus)
    • 1 limoen
    • 12 bolletjes vanille roomijs
    • 3 dl koude spa citroen
    • slagroom (uit spuitbus)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Week de gelatine in ruim koud water.
    2. Breng 4 eetlepels water aan de kook in een steelpan. Voeg de basterdsuiker toe en laat oplossen. Hierbij een scheut van de drank zodat het mooi op kleur komt.
    3. Knijp de gelatine goed uit en voeg het toe aan de steelpan. Laat oplossen.
    4. Haal de pan van het vuur en laat de gelatine opstijven. Snij er dan kris kras kleine stukjes van.
    5. Was de limoen, halveer en snij er dan 4 dunne plakjes van. Pers de rest uit.
    6. Schenk in elk glas 1 1/2 dl Blue Curacao of bessenjenever. Schep in elk glas 3 bolletjes roomijs. Limoensap er overheen sprenkelen. Vul aan met wat spa citroen. Spuit er eventueel wat slagroom over. Strooi tot slot de kleine stukjes rode of blauwe gelatine erover en garneer met een plakje limoen.
    7. Serveer met een lange lepel en een aangestoken kaarsje in het midden gestoken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren