Feestelijk toetje

    Een feestelijk, kleurrijk en licht dessert voor 4 personen.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 blaadjes witte gelatine
    • 1 1/2 eetlepel witte basterdsuiker
    • 8 1/2 eetlepel bessenjenever (rood) of Blue Curacao (blauw dus)
    • 1 limoen
    • 12 bolletjes vanille roomijs
    • 3 dl koude spa citroen
    • slagroom (uit spuitbus)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Week de gelatine in ruim koud water.
    2. Breng 4 eetlepels water aan de kook in een steelpan. Voeg de basterdsuiker toe en laat oplossen. Hierbij een scheut van de drank zodat het mooi op kleur komt.
    3. Knijp de gelatine goed uit en voeg het toe aan de steelpan. Laat oplossen.
    4. Haal de pan van het vuur en laat de gelatine opstijven. Snij er dan kris kras kleine stukjes van.
    5. Was de limoen, halveer en snij er dan 4 dunne plakjes van. Pers de rest uit.
    6. Schenk in elk glas 1 1/2 dl Blue Curacao of bessenjenever. Schep in elk glas 3 bolletjes roomijs. Limoensap er overheen sprenkelen. Vul aan met wat spa citroen. Spuit er eventueel wat slagroom over. Strooi tot slot de kleine stukjes rode of blauwe gelatine erover en garneer met een plakje limoen.
    7. Serveer met een lange lepel en een aangestoken kaarsje in het midden gestoken.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties