Zalm gebakken in een zoutkorst

    Zalm gebakken in een zoutkorst

    3keer bewaard
    50min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Dit indrukwekkende recept voor gebakken zalm is erg makkelijk om te maken, en garandeert een mals en overheerlijk resultaat!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 hele (2,5 kilo) zalm
    • 1,25 kilo grof zeezout
    • 9 eiwitten
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 10min rusten  ›  Klaar in:50min 

    1. Bedek een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Meng het zeezout met de eiwitten. Het mengsel moet een beetje vochtig zijn.
    3. Schep ongeveer de helft van het zoutmengsel op de met bakpapier beklede bakplaat om een 'bedje' voor de zalm te maken van 3 cm dik. Druk een beetje aan met je handen. Leg de zalm er bovenop. Bestrooi de binnenkant met gewoon keukenzout naar smaak. Bedek de zalm met het resterende zeezoutmengsel en druk aan met je handen zodat het pakketje helemaal dicht zit. (het geeft niet als de staart van de zalm wat uitsteekt en niet is bedekt met zout!)
    4. Doe de zalm in de voorverwarmde oven en bak 25-30 minuten, tot de zalm een interne temperatuur heeft van 52°C.
    5. Haal de zalm uit de oven en laat 10 minuten op kamertemperatuur rusten. Breek de zoutkorst open en verwijder. Verwijder het vel van de zalm en snij de zalm in porties. Verwijder de graat in een keer en ga dan verder met de andere kant.
    6. Serveer de zalm met je favoriete saus, of probeer deze dragon-champagnesaus.

    Video

    Zalm gebakken in een zoutkorst
    Zalm gebakken in een zoutkorst

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren