Tortillawraps

    (381)

    Afhankelijk van wat je het lekkerst vindt, kun je deze platte Mexicaanse broodjes dik of dun maken. Een leuk recept om met de kinderen te maken; ze kunnen ze daarna vullen met wat ze maar lekker vinden.


    366 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 800 gr bloem
    • 2 eetlepels boter
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 350 ml kokend water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een grote kom bloem, bakpoeder en zout vermengen. De boter erdoor wrijven tot de samenhang op griesmeel lijkt. Geleidelijk het water toevoegen terwijl u met de hand het deeg zacht maakt. Gebruik water naar behoefte.
    2. Een paar minuten op een met bloem bestrooid oppervlak kneden tot een egaal en elastisch deeg ontstaat. Bestrijken met een dun laagje olie en 10 minuten afgedekt in de kom laten rusten.
    3. In kleine balletjes verdelen ter grootte van een golfbal en deze elk tot gewenste grootte en dikte uitrollen.
    4. In een niet-ingevette, zware koekenpan bakken tot de bovenkant blaarvorming krijgt, keren en de andere kant 1-2 minuten bakken. De broodjes warm houden en in een schone theedoek stapelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (381)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren