Tapenade van Kalamata olijven

    (185)
    30 minuten

    Een olijventapenade waarin geen ansjovis wordt gebruikt. Wees voorzichtig met extra zout, want Kalamata olijven zijn al vrij zout van zichzelf. Deze lekkere tapenade is zeker het proberen waard.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 teentjes knoflook
    • 135 gr ontpitte Kalamata olijven
    • 15 gr kappertjes
    • 10 gr verse peterselie, gehakt
    • 30 ml citroensap
    • 30 ml olijfolie
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de knoflook in de kom van een keukenmachine en pulseer fijn. Voeg dan de olijven, kappertjes, peterselie, citroensap en olijfolie toe, en pulseer tot alles fijn is gehakt. Breng de tapenade op smaak met zout en peper.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (185)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    anna77
    van
    0

    Lekker recept voor tapenade. Is inderdaad heerlijk bij stokbrood, echt een leuke snack op een zomerse avond.  -  05 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 2 collecties