Mexicaanse kebabs

    Mexicaanse kebabs

    8keer bewaard
    40min


    170 personen hebben dit gemaakt

    Kip gemarineerd in limoensap, komijn en verse koriander en vervolgens aan spiesjes geregen met grof gesneden groenten. Serveren met rijst, salsa en warme tortilla's.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel komijn
    • handje verse koriander, gehakt
    • het sap van 1 limoen
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 kipfilets, in stukjes
    • 1 kleine courgette, in dikke plakken
    • 1 ui, in partjes
    • 1 rode paprika, in stukken
    • 10 kerstomaatjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Olijfolie, komijn, gehakte koriander en limoensap in een ondiepe schaal vermengen.
    2. Op smaak brengen met zout en peper. Kip toevoegen en goed vermengen. Afdekken en minstens 1 uur in de koelkast zetten.
    3. De barbecue heel heet laten worden.
    4. Kip, courgette, ui, rode paprika en tomaten aan spiesjes rijgen.
    5. Een rooster met olie invetten en de spiesjes erover verdelen. Ong. 10 minuten grillen, tot de kip helemaal gaar is. Tijdens het roosteren af en toe omdraaien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren