Aspergesoep met gehaktballetjes

    Aspergesoep met gehaktballetjes

    4keer bewaard
    2uur20min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Deze soep wordt gemaakt van witte asperges en rundvlees. De gehaktballetjes en stukjes asperge in deze soep zorgen samen voor een vullende maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1,5 liter water
    • 600 gr witte asperges, geschild en zonder kontjes
    • 1 ui
    • 3 kruidenbouillonzakjes
    • 2 laurierblaadjes
    • 100 gr mager rundvlees
    • 2 foelieblaadjes
    • 300 gr rundergehakt
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Zet een pan met 1,5 liter water op en trek de bouillon van een hele ui, kruidenbouillonzakjes, laurier, mager rundvlees, en foelieblaadjes. Laat dit 2 uur trekken op laag vuur.
    2. Snij de geschilde asperges in stukjes. Zeef de bouillon, en doe de gezeefde bouillon samen met het vlees terug in de pan. Voeg de stukjes asperge toe.
    3. Pak een kom, en meng het rundergehakt met wat zout en peper. Draai er balletjes van en voeg deze toe aan de soep. Laat zachtjes koken tot de gehaktballetjes gaar zijn, ong. 15 minuten. Serveer.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren