Sudderlapjes

    4 uur 10 minuten

    Mals draadjesvlees met een aardappeltje, wat groenten en wellicht wat appelmoes. Smaakt altijd goed!


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg sudderlappen of braadlappen
    • boter of margarine, naar smaak
    • water, zoveel als nodig
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 tomaat, in stukjes
    • 1 laurierblaadje
    • 1 foelieblaadje
    • een paar kruidnagels (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur10min 

    1. Zet een grote braadpan of koekenpan met deksel op het vuur en smelt hierin de boter. Braad de sudderlappen, met wat zout en peper, aan beide kanten even aan, ong. 5 minuten.
    2. Voeg genoeg water toe zodat het vlees net onder komt te staan, en laat dan 3-4 uur langzaam sudderen (met de deksel op de pan) op heel laag vuur. Voeg eventueel wat water toe als teveel water is verdampt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren