Boeuf Bourguignon van Yvon

    Boeuf Bourguignon van Yvon

    5keer bewaard
    2uur15min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit lekkere Franse gerecht waarin stukjes rundvlees en spek worden gestoofd in rode wijn met champignon en ui is een echte aanrader.

    Yvon6 Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr magere runderlappen
    • peper en zout, naar smaak
    • 100 gr mager ontbijtspek
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 teentje knoflook, of meer naar smaak
    • 100 gr boter, apart te verwerken
    • 1/2 fles rode wijn
    • 1 laurierblaadje
    • 1 takje tijm
    • 150 gr champignons
    • 2 eetlepels bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Snij de runderlappen in blokjes, kruid met zout en peper. Snij het spek in dobbelsteentjes. Snipper de ui, en de knoflook. Laat de helft van de boter heet worden, bak het spek hierin krokant. Neem het spek uit de pan, bak in hetzelfde vet ook het vlees bruin. Voeg ui en knoflook toe en laat het meebakken.
    2. Doe spek terug in de pan, voeg peper en zout toe. Verwarm de wijn, beetje bij beetje, in de pan. Voeg laurier en tijm toe aan de pan. Op laag vuur 1,5 uur stoven. Maak de champignons schoon en voeg ze 30 minuten voor het einde toe. Prak de bloem met de rest van de boter samen en voeg dit botermengsel klontje voor klontje toe aan de pan met het vlees.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Vanavond lekker smullen? Verwen deze Runderlappen met twee verse tomaten in de pan. Na drie en een halfuursudderen met broccoli en gebakken aardappelen een heerlijke maaltijd. - 19 jul 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren