Sinaasappelpudding met abrikozensaus

    Sinaasappelpudding met abrikozensaus

    1keer bewaard
    4uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke pudding gemaakt van yoghurt en sinaasappelsap en geserveerd met een saus van gepureerde abrikozen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 9 blaadjes witte gelatine
    • 400 ml (versgeperst) sinaasappelsap
    • 125 ml (versgeperst) citroensap
    • 300 ml yoghurt
    • 65 gr witte basterdsuiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • Voor de saus
    • 1 klein blik abrikozen
    • citroensap, naar smaak
    • 1 zakje vanillesuiker
    • scheutje grand marnier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur15min 

    1. Laat de blaadjes gelatine in ruim koud water weken.
    2. Meng 300 ml sinaasappelsap met citroensap, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker.
    3. Verhit 100 ml sinaasappelsap in een steelpan op middelhoog vuur. Knijp de gelatine lichtjes uit en voeg dit toe aan de pan. Laat de gelatine helemaal oplossen (niet laten koken).
    4. Meng het iets afgekoelde gelatinemengsel door het yoghurtmengsel tot het sap helemaal goed is opgenomen.
    5. Schenk het yoghurtmengsel in een puddingvorm en zet deze 3-4 uur in de koelkast om stijf te worden.
    6. Voor het serveren

    7. Pureer de uitgelekte abrikozen met een staafmixer of in een blender en breng op smaak met citroensap, vanillesuiker naar smaak en een scheut grand marnier.
    8. Stort de pudding op een bord (eventueel eerst de vorm in heet water dompelen) en serveer met de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren