Nasi

    Nasi

    3keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept voor nasi vraagt om de smaakversterker "vetsin" (Mono Natrium Glutamaat), maar je kunt dit ook weglaten en wellicht ietsjes meer zout toevoegen.

    Yvon6 Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 300 gr witte rijst, gekookt
    • 1 prei, in ringen
    • 2 of 3 uien, versnipperd
    • handjevol taugé
    • 300 gr bami/nasi vlees (of hamlappen)
    • zout, naar smaak
    • 2 theelepels oestersaus
    • 1 muspuntje vetsin
    • 2 theelepels Japanse sojasaus
    • 2 theelepels sherry
    • 2 eetlepels koriander, fijngehakt (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Laat de wok goed heet worden met de olie, en roer de geklutste eieren erdoor. Roer goed. Voeg daarna de gekookte rijst toe en roer weer goed door. Voeg prei, ui, en taugé toe. Roer goed, en zet het vuur heel zacht.
    2. Bak het vlees in een aparte koekenpan gaar en voeg zout, oestersaus, vetsin, sojasaus en sherry toe. Voeg het vlees bij de rijst. Voeg eventueel de gehakte koriander toe. Roer door. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren