Gehaktballetjes in pittige saus

    Gehaktballetjes in pittige saus

    5keer bewaard
    15min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Maak het zo pittig als je zelf lekker vind door de hoeveelheid sambal aan te passen.

    Yvon6 Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 kom vleessaus

    • 2 theelepels sambal badjak
    • 1 flesje (250 ml) ketjap manis
    • 1 scheut ketchup
    • 2 eetlepels bruine suiker
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 1 ui, gesnipperd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Fruit de ui in een beetje olie of boter. Doe de sambal, ketjap, ketchup, bruine suiker, knoflook en gebakken uitjes erbij.
    2. Draai kleine gehaktballetjes en braad ze aan in een koekepan.
    3. Doe dan de gehaktballetjes in de saus en laat ze 3 kwartier zacht garen.
    4. Gehaktballetjes serveren in een grote schaal met een bakje saus in het midden.

    Tip

    Heerlijk bij de borrel, maar ook als maaltijd met rijst. Eet lekker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren