Mosselen voor beginners

    Mosselen voor beginners

    1keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een goed recept voor als je voor de eerste keer mosselen klaarmaakt. Mosselen worden vaak met knoflooksaus, stokbrood en witte wijn geserveerd. Kook alleen de mosselen die sluiten als ze in zout water worden gedompeld. Die zijn vers.

    Yvon6 Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 zakken (van elk 300 gr) mosselen
    • zout, naar smaak
    • 2-3 sjalotjes
    • 1 winterwortel, fijngehakt
    • paar takjes tijm
    • bosje (30 gr) peterselie, of meer naar smaak
    • bosje (30 gr) bladselderij, of meer naar smaak
    • 1 flinke scheut droge witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe 2 zakken mosselen in een bak water en zout. Verwijder alle kapotte en niet gesloten exemplaren.
    2. Snipper enkele sjalotjes en 1 winterwortel fijn. Doe dit met tijm, peterselie en bladselderij in een ruime pan. Voeg een deel van de mosselen toe, strooi er peper over en schenk er een scheut droge witte wijn bij. Sluit de pan en breng alles aan de kook. Kook de mosselen, onder zo nu en dan schudden in ruim 5 minuten gaar. Schep ze uit de pan, serveer ze in een schaal en strooi er peterselie over. Kook daarna de rest.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren