Gehaktbal met koolraap en groene asperges

    Gehaktbal met koolraap en groene asperges

    7keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept past heel goed in het primal blueprint / paleo dieet. Geen of heel weinig (snelle) koolhydraten en veel groenten. De gehaktbal is gekruid met currypasta en de groene asperges worden geserveerd met stukjes appel en gedroogde bosbessen.

    Arnold Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr rundergehakt
    • 1/2 ui, gesnipperd
    • 2 eetlepels curry paste (mild, bijvoorbeeld van patak)
    • zout naar smaak
    • 1 koolraap, geschild en in reepjes
    • 1 paprika, in reepjes
    • 1 bosje groene asperges, in stukjes van 2 cm gesneden
    • 1/2 appel, in blokjes
    • handje gedroogde bosbessen
    • peper en zout naar smaak
    • kokosvet (olie) om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kruid het gehakt met curry pasta en zout, of naar smaak. Kneed de ui erdoor en vorm 4 ballen van het gehakt.
    2. Verhit twee eetlepels kokosvet in een braadpan en voeg de gehaktballen toe. Braad rondom aan en laat dan zachtjes sudderen tot de gehaktballen gaar zijn, in ongeveer 15-20 minuten.
    3. Verhit 2 eetlepels kokosvet in een koekenpan en bak hierin de koolraap, ongeveer 15 minuten. Voeg dan de in reepjes gesneden paprika toe en bak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Kook ondertussen in ruim kokend water de asperges beetgaar. Giet af, doe terug in de pan en meng met de blokjes appel en gedroogde bosbessen. Doe eventueel de deksel op de pan om warm te houden.

    Kokosolie

    Kokosolie of kokosvet (het wordt vloeibaar bij hogere temperaturen) is verkrijgbaar bij de natuurvoeding winkel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren