Olijven-ham-kaas brood

    Olijven-ham-kaas brood

    1keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Een eenvoudig te maken brood (zonder kneden en rijzen) gevuld met olijven, rauwe ham en kaas. Lekker als voorgerecht of als lunch.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr bloem
    • zakje droge gist
    • 4 eieren
    • 150 ml witte wijn
    • 100 ml olijfolie
    • 200 gr rauwe ham, in reepjes
    • 150 gr groene olijven, gehakt
    • 150 gr geraspte belegen boerenkaas
    • 4 tot 5 eetlepels fijngesneden peterselie
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng de bloem met de gist en een snufje zout. Klop 1 voor 1 de eieren door de bloem. Roer 100 ml olijfolie en 150 ml witte wijn erdoor. Voeg de ham, olijven, geraspte kaas en peterselie en een snufje peper en zout toe. Roer door en doe het mengsel in een ingevet bakblik.
    2. Bak het brood 40-45 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C. Prik met een mes in het brood, als die er schoon uitkomt is het brood klaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties