Walnotenijs met rum en koffie

    Walnotenijs met rum en koffie

    13keer bewaard
    55min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Heel lekker.

    Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 bak ijs

    • 2 dl water
    • 190 gr witte basterdsuiker
    • 3 theelepels oploskoffie
    • 1/2 liter room
    • 1/2 liter melk
    • 0,6 dl rum
    • 1 1/4 kop (ong. 140 gr) geroosterde walnoten, in stukjes gehakt
    • extra walnoten en wafels ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Doe water, suiker en oploskoffie in een pan. Op laag vuur roeren zonder te laten koken tot suiker en koffie zijn opgelost. Van het vuur halen, laten afkoelen.
    2. Er room, melk en rum goed doorroeren en in de ijsmachine gieten. Ongeveer 30 min. laten draaien.
    3. Als het ijs dik begint te worden, walnoten toevoegen en nog 10 min laten draaien. Serveren met walnoten en wafels.

    Tip

    Doe er extra slagroom op, heel lekker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren