Aardbeiensorbet

    Aardbeiensorbet

    1keer bewaard
    6uur15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Wie er van aardbeienijs houdt moet gelijk aan de slag gaan. Simpel om te maken.

    Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 bak sorbetijs

    • 250 g suiker
    • 2,5 dl water
    • 2,5 dl verse aardbeienpuree

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 6uur  ›  Klaar in:6uur15min 

    1. Suiker en water op laag vuur doorroeren tot de suiker is opgelost. Van het vuur halen en af laten koelen.
    2. Aardbeienpuree met de afgekoelde suikerstroop mengen en in een metalen ijslaatje gieten.
    3. 3-4 uur invriezen, tot het mengsel aan de randen bevroren raakt. Dan in een kom doen en met een elektrische mixer kloppen tot het mengsel glad is.
    4. Mengsel weer in ijslaatje doen en invriezen tot het redelijk stevig is.

    Tip

    Serveren met extra aardbeien en desgewenst slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren