Spaanse tortilla

    Spaanse tortilla

    10keer bewaard
    35min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor de klassieke Spaanse tortilla, ook wel Spaanse omelet genoemd. Je zult geen authentieker recept vinden dan deze! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • olijfolie
    • 2 groene (punt)paprika's, in de lengte gesneden
    • zout naar smaak
    • 5 aardappels, geschild en in plakjes
    • 1 ui, gesneden
    • 3 eieren, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de reepjes paprika, bestrooi met een beetje zout, tot ze zacht zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
    2. Verhit een royale hoeveelheid olijfolie in een middelgrote koekenpan. Voeg aardappel, ui en zout naar smaak toe. Bak tot ze zacht en goudbruin zijn.
    3. Haal de aardappels en uien uit de pan met een schuimspaan en meng ze met de losgeklopte eieren in een kom. Roer goed door.
    4. Haal de olie uit de pan, veeg schoon met keukenpapier en verhit een flinke scheut nieuwe olijfolie in de pan. Schenk het ei-aardappelmengsel in de pan. Bak op middelhoog vuur tot de onderkant stevig is.
    5. Draai de tortilla om met behulp van een bord en bak dan ook de andere kant.
    6. Haal de tortilla, zodra deze stevig is, uit de pan en serveer op een bord of schaal. Beleg met de gebakken repen paprika. Serveer direct, of op kamertemperatuur.

    Video

    Spaanse tortilla
    Spaanse tortilla

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Maria123
    van
    1

    Niet lekker, een authentieke Spaanse tortilla bevat eigenlijk alleen knoflook, ui, aardappel, eieren, flink wat peper, en zout. De verhoudingen kloppen totaal niet, zonder knoflook en peper heeft het niets met een klassieke(!) Spaanse tortilla te maken. Smakeloos, flauw, geen (onmisbare) knoflook/peper; die paprika's snap ik niet.. De bereidingswijze is redelijk juist, hoewel de aardappelen juist niet bruin mogen worden; jammer. Iedereen gaat wel eens de mist in; don't try this at home! - 17 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren