Spaanse tortilla

  (6)
  35 minuten

  Dit is een recept voor de klassieke Spaanse tortilla, ook wel Spaanse omelet genoemd. Je zult geen authentieker recept vinden dan deze! Bekijk ook de video van dit recept.


  14 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 6 

  • olijfolie
  • 2 groene (punt)paprika's, in de lengte gesneden
  • zout naar smaak
  • 5 aardappels, geschild en in plakjes
  • 1 ui, gesneden
  • 3 eieren, losgeklopt

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de reepjes paprika, bestrooi met een beetje zout, tot ze zacht zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
  2. Verhit een royale hoeveelheid olijfolie in een middelgrote koekenpan. Voeg aardappel, ui en zout naar smaak toe. Bak tot ze zacht en goudbruin zijn.
  3. Haal de aardappels en uien uit de pan met een schuimspaan en meng ze met de losgeklopte eieren in een kom. Roer goed door.
  4. Haal de olie uit de pan, veeg schoon met keukenpapier en verhit een flinke scheut nieuwe olijfolie in de pan. Schenk het ei-aardappelmengsel in de pan. Bak op middelhoog vuur tot de onderkant stevig is.
  5. Draai de tortilla om met behulp van een bord en bak dan ook de andere kant.
  6. Haal de tortilla, zodra deze stevig is, uit de pan en serveer op een bord of schaal. Beleg met de gebakken repen paprika. Serveer direct, of op kamertemperatuur.

  Video

  Spaanse tortilla
  Spaanse tortilla

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (6)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  Maria123
  van
  1

  Niet lekker, een authentieke Spaanse tortilla bevat eigenlijk alleen knoflook, ui, aardappel, eieren, flink wat peper, en zout. De verhoudingen kloppen totaal niet, zonder knoflook en peper heeft het niets met een klassieke(!) Spaanse tortilla te maken. Smakeloos, flauw, geen (onmisbare) knoflook/peper; die paprika's snap ik niet.. De bereidingswijze is redelijk juist, hoewel de aardappelen juist niet bruin mogen worden; jammer. Iedereen gaat wel eens de mist in; don't try this at home!  -  17 dec 2014