Torrijas (Spaanse wentelteefjes)

    Torrijas (Spaanse wentelteefjes)

    17keer bewaard
    25min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Dit spaanse recept voor gebakken brood is een geweldig recept om een oud en droog geworden stokbrood om te toveren in iets heerlijks. Het brood wordt geweekt in melk met kaneel en citroen en dan gebakken in olijfolie. Heerlijk voor een brunch. Bekijk ook de video!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 oude baguette
    • 1 liter melk
    • 2 dessertlepels suiker
    • 1 kaneelstokje
    • schil van 1 citroen
    • 2 eieren, losgeklopt
    • olijfolie om in te bakken
    • kaneelpoeder, om te garneren
    • suiker, om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snij de baguette in plakken van 3 cm dik. Leg apart.
    2. Verhit de melk met het kaneelstokje en de citroenschil langzaam in een steelpan. Laat het niet koken. Voeg de suiker toe en roer af en toe door. Laat een paar minuten doorwarmen, maar laat het niet koken.
    3. Haal de melk van het vuur en schenk in een kom. Laat heel kort afkoelen en doop dan de plakjes brood in de melk. Zodra ze goed zijn volgezogen, haal je ze uit de kom en laat ze iets uitlekken.
    4. Dip beide kanten van het brood in het losgeklopte ei.
    5. Verhit ongeveer 2 cm olijfolie in een koekenpan. Zodra de olie heet is (maar het mag niet roken), voeg je de plakjes brood toe en bak je deze tot ze bruin zijn aan de onderkant. Draai om en bak de andere kant ook bruin.
    6. Haal de broodjes uit de pan en laat ze op een bord met keukenpapier uitlekken. Bestrooi royaal met een mengsel van kaneel en suiker. Serveer.

    Video

    Torrijas (Spaanse wentelteefjes)
    Torrijas (Spaanse wentelteefjes)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    marikefee
    van
    0

    erg lekker, maar heel erg vet! - 06 apr 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren