Flamenquines (Spaanse cordon bleu)

    Flamenquines (Spaanse cordon bleu)

    3keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Anders dan bij een gewone cordon bleu worden in deze Spaanse versie dunne varkensschnitzels om de ham en kaas heen gerold. In dit recept wordt rauwe ham gebruikt en Spaanse Manchego kaas. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr ongepaneerde varkensschnitzels
    • 500 gr rauwe ham, bijv. Jamon Iberico
    • 4-6 plakjes Manchego kaas
    • 125 gr gedroogde broodkruimels (of paneermeel)
    • 1 ei, losgeklopt
    • extra vergine olijfolie, om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Sla met een vleeshamer de varkensschnitzels tot dunne, gelijkmatige plakken van ongeveer 3 mm dik. Beleg elke schnitzel met ham en dan de kaas. Rol de schnitzels op en vouw de uiteinden naar binnen zodat de vulling goed binnenin zit.
    2. Haal de rolletjes door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
    3. Verhit ongeveer 1 cm olijfolie in een koekenpan. Zodra de olie heet is (maar het mag niet roken), voeg je het vlees toe. Bak ze aan alle kanten gaar en bruin.

    Tips

    In Spanje wordt dit gerecht voornamelijk met varkensvlees gemaakt, maar je kunt ook rundvlees of kip gebruiken. Iberico ham is traditioneel, maar je kunt ook een ander soort rauwe ham gebruiken.

    Video

    Flamenquines
    Flamenquines

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    RuudStoop
    van
    0

    Ik heb jarenlang in Córdoba, zuid-Spanje gewoond, maar ik heb nog nooit flamenquines met kaas er in gegeten, dat klopt bij mijn weten niet. Ze kennen wel Gordon Bleu, dat heet daar San Jacobo. De flamenquines worden gewoonlijk wel bereid met wat knoflook en peterselie, die worden mee opgerold en dat zie je aan de binnenkant als je hem opensnijdt. Een flamenquin ziet er ook meer uit als een grote lange kroket dan als een Gordon Bleu. Serveren met zelfgemaakte mayonaise van olijfolie en een schijfje citroen, héél erg lekker! - 24 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren