Lamsboutjes met honing-wijnsaus

    Lamsboutjes met honing-wijnsaus

    2keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijk recept voor heerlijke lamsboutjes uit de pan. Snel klaar met een lekkere saus erbij.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 lamsboutjes
    • zout, peper
    • 1 el boter
    • 4 el olijfolie
    • 3 el rozemarijn
    • 3 tl honing
    • 100 ml witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 100°C.
    2. Lamsboutjes met zout en peper inwrijven.
    3. Voeg de boter toe in een hete pan, laat smelten, en voeg dan de olijfolie toe.
    4. Voeg de lamsboutjes toe met rozemarijn erover. Bak ze aan één kant lichtbruin, en keer dan om en bak de andere kant lichtbruin.
    5. Als de lamsboutjes gaar zijn, haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal met aluminiumfolie erover. Zet in in de voorverwarmde oven om warm te houden.
    6. Voeg honing en witte wijn toe aan de pan met de olie en rozemarijn, en zet het vuur laag. Laat 3 minuten sudderen totdat de alcohol uit de wijn is verdampt. Schenk deze saus over de lamsboutjes en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren