Oosterse kippensoep

    Oosterse kippensoep

    2keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Als je van Oosters eten houdt, is dit een lekkere maaltijdsoep. Makkelijk te maken en vol met Oosterse smaken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr spek
    • 1 teentje knoflook
    • 1 prei
    • 200 gr winterpeen
    • 2 aardappels
    • 1 pot (340 ml) bouillon met kippenvlees (fond)
    • 1 bekertje (125 ml) Bulgaarse yoghurt
    • 1 eetlepel maizena
    • 1 theelepel ketoembar
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1/2 theelepel djinten
    • 2 eetlepels pindakaas met sesamzaad
    • 2 eetlepels Chinese sojasaus
    • 2 theelepels sambal oelek
    • 125 gr taugé
    • citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringetjes. Maak ook de peen schoon en snijd ze met de kaasschaaf in de lengte in dunne plakken. Snijd de plakken dan in de lengte in reepjes en halveer de reepjes. Schil de aardappels, halveer ze en was ze en snijd dan de helften in dunne plakjes.
    2. Bak de spek in een koekenpan uit en voeg knoflook, prei en winterpeen toe. Bak een paar minuten tot de wortel iets zachter wordt.
    3. Doe het spek/groentenmengsel samen met aardappel, bouillon met vlees en 3/4 liter water in een soeppan. Breng de bouillon aan de kook en kook de groenten in 5 minuten beetgaar.
    4. Ondertussen meng je de yoghurt, maizena, ketoembar, gemberpoeder, djinten, pindakaas, sojasaus en sambal in een kommetje. Voeg dit al roerend met de taugé toe aan de soep. Laat de soep in 3 minuten warm koken.
    5. Breng op smaak met enkele druppels citroensap (en eventueel een scheutje sojasaus). Serveer met geroosterde pitabroodjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren