Griesmeelpap van geitenmelk

    Griesmeelpap van geitenmelk

    2keer bewaard
    10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Lekkere ouderweste griesmeelpap maar dan in de magnetron, dat is smullen zonder vieze pannen! Serveer eventueel met een klontje roomboter of wat verse bramen, of koud bosbessensap.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1/2 liter geitenmelk met een snufje zout
    • 3 eetlepels griesmeel
    • 3 eetlepels suiker
    • klontje roomboter (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1min  ›  Bereiding: 9min  ›  Klaar in:10min 

    1. Giet de melk in een hoge magnetronbestendige kan (i.v.m. eventueel overkoken). Zet de kan met geitenmelk 5 minuten in de magnetron op 850 Watt.
    2. Meng de griesmeel en suiker door elkaar en meng dit door de geitenmelk zodra de magnetron klaar is. Zet het mengsel dan weer 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Haal eruit en roer goed door. Zet dan weer 1 minuut terug op de hoogste stand. Als het goed gaat binden zet je hem nog 1 minuut op 50%.
    3. Roer goed en laat nog even nagaren buiten de magnetron, strooi er nog wat suiker over om velvorming tegen te gaan. Serveer eventueel met een klontje roomboter of wat verse bramen, of koud bosbessensap.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren