Joodse boterkoek

    Joodse boterkoek

    28keer bewaard
    35min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Een echte Joodse boterkoek, heerlijk!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 boterkoek

    • 300 gr bloem
    • 250 gr roomboter, koud
    • 250 gr kristalsuiker
    • snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Roer de boter en suiker door elkaar. Voeg het zout toe en voeg dan beetje bij beetje de bloem toe. Kneed met je handen tot er een mooie bal ontstaat.
    2. Vet een lage bakvorm in met wat boter en leg het deeg erin. Maak het aan de randen iets hoger en trek er met een vork ruiten in.
    3. Zet de koek in een KOUDE oven op de bovenste richel. Zet dan de oven aan op 200 graden C. Laat de koek er 25 minuten in staan en laat hem dan buiten de oven afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    van
    5

    Dat....is het recept van mijn over-overgrootmoeder. Ze was er in de wijde omgeving beroemd om. En ik maar denken dat het een geheim familierecept was. Exact dezelfde verhoudingen. Dus ongezien vijf sterren! - 25 sep 2013

    van
    5

    Zeer goed recept. Ook heel goed dat hij NIET gaar word, maar nog een beetje smeuig van binnen, en mooi krokant van buiten. - 03 sep 2013

    MiepjeBakgek
    3

    Super lekkere boterkoek! Krokant van buiten, lekker zacht van binnen, heerlijk! - 05 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren