Ierse stoofpot met Guinness®

    Ierse stoofpot met Guinness®

    4keer bewaard
    1uur55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke stoofschotel met een Iers tintje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 675 gr stooflappen (ong. 2,5 cm dik)
    • 2 grote uien
    • 225 gr wortelen
    • 2 flinke eetlepels bloem
    • 1/2 theelepel basilicum
    • 1 theelepel honing
    • 150 ml Guinness bier
    • 150 ml bouillon of water
    • 2 tot 3 eetlepels olie
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur40min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Snijd het vlees in 12 stukken, schil de uien en snijd ze tamelijk fijn. Schraap de wortels schoon en snijd ook deze in stukken. Meng de bloem, 1 theelepel zout en voldoende peper op een bord.
    2. Verhit de olie in een koekepan en bak de ui zacht. Haal het vlees door de bloem en bak het bruin in dezelfde pan. Voeg de stukjes wortel toe en giet er het bier en de bouillon bij. Voeg de honing en de basilicum toe. Laat het geheel anderhalf uur stoven, tot het vlees mals en gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren