Kroketten van Yvon

    Kroketten van Yvon

    5keer bewaard
    4uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Maak je eigen broodje kroket! Leuk om met kinderen te doen (wel voorzichtig frituren natuurlijk).

    Yvon6 Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr mager runderpoulet
    • 200 ml water
    • 3-4 eetlepels bloem (of meer indien nodig)
    • klein scheutje melk
    • klontje (room)boter
    • maggie
    • kerrie
    • peper
    • nootmuskaat
    • 1 ei
    • 150 gr bloem
    • 150 gr paneermeel
    • 1 fles olie om in te frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur20min 

    1. Doe de stukjes mager runderpoulet in een pan met 200 ml water en laat 2 uur zachtjes trekken (gebruik deze bouillon voor de volgende stap).
    2. Meng 3-4 eetlepels bloem samen met een scheutje melk totdat er een glad papje ontstaat. Bak dit papje (de roux) 2 minuten in een steelpannetje en vul de steelpan daarna voor de helft met bouillon en nog wat water. Roer totdat de saus dik en heel stijf is geworden. Voeg een klontje boter, maggie, kerriepoeder, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Roer tot een bruin papje.
    3. Vlees snipperen, bij de saus opwarmen, even doorroeren en daarna op een plat bord uitsmeren en een paar uur laten staan om af te koelen (zet het bijv. in de koelkast).
    4. Rol kroketten van het mengsel.
    5. Klop het ei en schenk in een ondiepe kom. Pak 2 platte borden en bestrooi 1 met bloem en 1 met paneermeel. Haal de kroketten eerst door het ei, daarna de bloem en daarna door het paneermeel. Bak de kroketten in de hele olie gaar (180°C), ong. 5 minuten. Bak niet teveel kroketten tegelijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren