Gebakken pompoen met kokoscurry

    Gebakken pompoen met kokoscurry

    15keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Paleo-gerechtje. Gebakken pompoenblokjes met een romige curry met boontjes en bloemkool. Lekker, makkelijk en zwaar vullend.

    Arnold Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 -4 personen

    • 1 halve pompoen
    • 200 gram sperzieboontjes
    • 1 kleine bloemkool
    • Kokosvet (of boter)
    • 2 kleine uien
    • 1 theelepel sambal
    • 3 theelepels Currypasta mild (bijv. Patak)
    • 300 ml kokosmelk (of 100 ml santen aangevuld met 200 ml water)
    • peper en zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snij een halve pompoen in kleine blokjes.
    2. Dop de boontjes en snij de bloemkool in kleine roosjes.
    3. Kook de boontjes en bloemkool een minuut of 7.
    4. Bak de uitjes in een paar minuten gaar in wat kokosvet.
    5. Voeg 3 theelepels patak milde curry pasta en 1 theelepel sambal aan de uitjes toe, bak dit nog een minuut of 5 door.
    6. Blus de gebakken kruidenmix en uitjes met 300 ml kokosmelk. Voeg hier de bloemkool en boontjes aan toe. Laat dit een minuut of 10 zachtjes doorkoken.
    7. Bak ondertussen de pompoenblokjes in 10 minuten gaar in een koekenpan met wat vet. Voeg naar smaak wat peper en zout toe aan de gebakken pompoenblokjes.
    8. Verdeel de blokjes en curry naast elkaar op een aantal borden (voor 2 tot 4 personen).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren