Linguine met muntpesto

    Linguine met muntpesto

    3keer bewaard
    30min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Ik hou van de smaak van verse munt, en zodoende bedacht ik een variant op dit geweldige Italiaanse gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 pak (500 gr) linguine of spaghetti
    • 6 tomaten, zaad verwijderd en gehakt
    • 20 verse basilicumblaadjes
    • 10 verse muntblaadjes
    • 2 teentjes knoflook, gehakt
    • 50 gr pijnboompitten
    • 3 eetlepels versgemalen Parmezaanse kaas
    • 2 eetlepels ricotta
    • 1 1/2 eetlepel olijfolie
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Een grote pan lichtgezouten water aan de kook brengen en daarin de linguine in 8 minuten al dente koken. Afgieten en 1 1/2 eetlepel kookvocht apart zetten.
    2. Het kookvocht met tomaat, basilicum, munt, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, ricotta, olijfolie, zout en peper in een blender of keukenmachine tot een gladde saus pureren. Door de gekookte pasta scheppen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren